LWEO

Adapt

Digitale methode Adapt

Voor de derde klas wordt een adaptieve webbased methode aangeboden: Adapt 3e klas. De methode is volledig digitaal en is te gebruiken op computer, laptop of tablet (dus zogenaamd device onafhankelijk).

Docenten hebben een grote vrijheid wat ze van de methode aan hun leerlingen aanbieden. Bijvoorbeeld, een docent kan de hoofdstukken of paragrafen verschuiven of er voor kiezen om bepaalde leerlingen wel de uitwerkingen te geven en andere niet. Ook kan de docent of een groep docenten van een school eigen materiaal toevoegen aan de methode.

Leerlingen bestuderen de teksten en beantwoorden de opdrachten digitaal. Het systeem controleert de antwoorden en geeft hierop (wanneer zo ingesteld door de docent) feedback. Aan het einde van ieder hoofdstuk staat een oefenparagraaf. Hierin worden makkelijkere of moeilijkere opdrachten aangeboden, afhankelijk van de antwoorden die de leerling heeft gegeven in de reguliere hoofdstukken. Er wordt dus rekening gehouden met het niveau van de leerling (= adaptief). De computer laat de leerling dus oefenen met wat hij nog niet zo goed beheerst en probeert de leerling naar een hoger niveau te tillen. Ieder hoofdstuk kan afgesloten worden met een diagnostische toets.

De docent heeft inzicht in de voortgang van iedere leerling afzonderlijk, hij kan zien op welk niveau een leerling goed scoort en waar verbetering nodig is.

In ieder hoofdstuk zijn ook een tweetal toetsen opgenomen met open en gesloten vragen. Dus ook de eindtoetsing kan digitaal afgenomen worden.

Een school die nog niet kan of durft over te schakelen op een volledig digitale methode kan er ook voor kiezen om naast de webmethode het papieren materiaal te blijven gebruiken: Adapt plus Kopen en Werken. Zo kan er afgewisseld worden tussen papier en digitaal en kan er nog steeds adaptief geoefend worden.

Om Adapt 3e klas te bekijken kan een docent een gratis demo-account aanvragen.

handleiding Adapt     privacybijsluiter Adapt