LWEO

Concept Markt

‘Concept Markt’ – Welk idee kies jij voor de volgende les

Deze bundel van De Vrolijke Economen bevat 21 kant-en-klare lesideeën die economische begrippen verpakken in voor leerlingen aanspreekbare contexten. Op  luchtige wijze worden leerlingen aan de slag gezet met praktische opdrachten die hen laten spelen met diverse economische begrippen, zoals elasticiteit, kostensoorten, koopkracht, wisselkoersen, betalingsbalans etc. De lesvormen zijn gevarieerd: een (klassikale) quiz, een leerlingenpresentatie, een puzzel en opdrachten die door leerlingen in groepjes worden uitgevoerd.

‘Concept: Markt’ biedt aan de leraar een duidelijke opzet van de les met de beschrijving van benodigdheden, tijdsduur, soort opdracht, leerdoelen, begrippen en een samenvatting. Alle opdrachten zijn volledig uitgewerkt en voorzien van een duidelijke handleiding. De bundel bevat kopieerbare leerlingenwerkbladen en antwoordbladen.

‘Concept: Markt’ is ontwikkeld door De Vrolijke Economen, een bondgenootschap van vrolijke economen dat vernieuwende lesideeën bedenkt en uitwisselt. Voor vragen of opmerkingen mail naar: DeVrolijkeEconomen@gmail.com De bundel kost € 35,- excl. verzendkosten en is te bestellen via het bestelformulier.

Inhoud bundel Concept Markt 2012