LWEO

Methode Adapt 3e klas

Methode Adapt 3e klas

Methode Adapt voor de 3e klas is een volledig digitale methode en is te gebruiken op computer, laptop of tablet. De methode is flexibel: de docent kan eigen materiaal toevoegen aan het lesmateriaal, hij kan hoofdstukken verschuiven en hij kan bijvoorbeeld kiezen om sommige leerlingen de uitwerkingen te geven en andere niet. De docent heeft inzicht in de voortgang van elke leerling afzonderlijk, hij kan zien op welk niveau een leerling goed scoort en waar verbetering nodig is.

Leerlingen lezen de teksten en maken de opdrachten digitaal. Het systeem controleert de antwoorden en geeft hierop feedback, mits de docent dat zo heeft ingesteld. Aan het einde van elk hoofdstuk staat een oefenparagraaf, met gemakkelijke of moeilijke opdrachten, afhankelijk van de antwoorden die de leerling heeft gegeven bij de eerdere opdrachten. Het systeem is adaptief: er wordt rekening gehouden met het niveau van de leerling, het laat de leerling oefenen met wat hij nog niet goed beheerst. Elk hoofdstuk heeft ter afsluiting een diagnostische toets.

Een school die nog niet wil overschakelen op een volledig digitale methode kan naast de webmethode het papieren materiaal blijven gebruiken: Methode Adapt plus Kopen en Werken. Zo kan er afgewisseld worden tussen papier en beeldscherm en kan er toch adaptief geoefend worden.

Om Methode Adapt 3e klas te bekijken kunt u een gratis demo-account aanvragen door een e-mail te sturen naar postbus@lweo.nl.

presentatie Adapt
minihandleiding Adapt
privacybijsluiter Adapt