LWEO

nieuws van buiten

 • Scholenstrijd is een beleggingscompetitie voor economiedocenten en -leerlingen met lesmateriaal voor havo- en vwo-bovenbouw. Doelstelling is om op een leuke en interactieve manier met elkaar bezig te zijn en meer te leren over beleggen en de risico’s daarvan. Je kunt met de hele klas meedoen en je leert aan de hand van het lesmateriaal hoe de economie in elkaar steekt. Voor de scholieren is er twee maal per jaar een prijzenspel, waarin je je eigen competitie start, het opneemt tegen andere scholen en waarin iedereen kans maakt op een prijs. De voorjaarseditie start op maandag 21 maart 2022 en loopt tot en met vrijdag 29 april 2022. De najaarseditie van Scholenstrijd vindt plaats in november 2022.
  • De Vecon studiedag 2022 wordt 30 september in Arnhem gehouden.
   De Vecon studiedag is een scholings- en netwerkdag voor economiedocenten met een spreker over een actueel economisch onderwerp, workshops, een informatiemarkt met uitgevers en andere organisaties, de uitreiking van de Peerprijs, sectievergaderingen en de ALV.
  • In de ConjunctuurBekerStrijd van het CBS voorspellen leerlingen de economie van Nederland. Leerlingen wagen zich onder andere aan een voorspelling van het bbp, het aantal werklozen, de huizenprijzen en het aantal faillissementen. De ConjunctuurBekerStrijd brengt abstracte economische concepten tot leven: leerlingen moeten tabellen en grafieken analyseren, korte inhoudelijke artikelen lezen en het nieuws volgen. De ConjunctuurBekerStrijd is voor leerlingen van 5 havo en 5/6 vwo en past in het concept Goede tijden slechte tijden. De klas met de beste voorspelling wint de bokaal, een mooie prijs en krijgt een masterclass van de hoofdeconoom van het CBS.
  • Wetenschappers in debat over maatschappelijke kwesties (www.sociale vraagstukken.nl)
  • Wat gebeurt er als de olieprijs stijgt, de koers van de euro omhoog schiet of er een loonexplosie is? En wat zijn de gevolgen van de Chinese economie die ‘boomt’ en van de vergrijzing in Nederland? Het interactieve on-line programma Scoren met beleid maakt duidelijk hoe deze actuele gebeurtenissen de macro-economie beïnvloeden.
  • KPCgroep (www.kpcgroep.nl)
  • Schooltv (www.schooltv.nl)
  • Nederlands Jeugdinstituut (www.nji.nl)
  • Economenkwartet (kaartspel) (www.theeconomistsquartet.org)